





## Interacting Minds, Autism@Aarhus, DNC Seminar:

## Autism@Aarhus 2015 Symposium: 4<sup>th</sup> Anniversary Meeting Thursday 10 September 2015

13.30-17:00

DNC Auditorium, Building 10G

Aarhus University Hospital, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C.

Please come to the fourth Autism@Aarhus Anniversary meeting. You will hear what is happening now in autism research within, as well as outside, Aarhus University.

ALL INTERESTED ARE WELCOME. We look forward to seeing you!

## PROGRAMME:

13.30-13.40

## **Uta Frith & Raffaele Rodogno**

Welcome & Introduction

13.40-14.10 + 5 mins Q&A

1. **Leonhard Schilbach** (Max Planck Institute of Psychiatry, Munich)

Thinking about and being moved by others: Social interactions in high-functioning autism

14.15-14.35 + 5 mins Q&A

2. **Diana Schendel** (Aarhus University)

ASD in the EU: What is being done for adult support and care?

14.40-15.00 + 5 mins Q&A

3. **Ethan Weed** (Aarhus University)

Modeling parent-child dyads in the linguistic development of children with and without ASD

15.05-15.25

Break with Refreshments

15.30-15.50 + 5 mins Q&A

4. **Joshua Skewes** (Aarhus University)

Which neurocomputational mechanisms underlie sensory differences in ASD?

15.55-16.15 + 5 mins Q&A

5. Line Gebauer & Raffaele Rodogno (Aarhus University)

Autism and Well-Being

16.20-16.40 + 5 mins Q&A

6. **Arne Møller, et al.** (Aarhus University)

Microstructural and chemical alterations in the brain of the valproate rat model of autism

16.45-16.55

**Uta Frith** 

Concluding Remarks